• W E D D I N G

mobile slider

  • W E D D I N G

Huwelijksaanzoek

images 08Er hangt iets in de lucht: maar wat? Paulo heeft snode plannen en is ‘iets’ van plan. Daarbij wil hij, zo bleek achteraf, vrouwelijk schoon in de persoon van Mieke, Anouk en Jennifer betrekken om zo mij te verrassen. Maar Mark heeft graag de regie zelf in handen en beschikt over een 8e zintuig: intuïtie. En dus ontsnap ik aan een publiekelijke overval in de vorm van een flashmob op een overvol O.L. Vrouweplein, die zeker gepaard zou gaan met een vuurrode boei mijnerzijds. Hoe? Easy, gewoon een stapje voor zijn en hem, met een roos tussen de tanden geklemd, op een mooie dinsdagmorgen DE vraag te stellen: "Queres casar comigo, Querido?" Gelukkig, hij zegt ja!

Bruidsmeisjes

images 13Pai en mãe Oliveira genieten van een weekje vakantie in Nederland en dus gaan we ook iets cultureels ondernemen: samen met Carmen en Raquel plannen we een middagje Maastricht. Nietsvermoedend slenteren ze samen met ons door de smalle straatjes van de stad. De magen beginnen te knorren en dus wippen we binnen bij tapasrestaurant La Cubanita. Dé ideale plek onze huwelijksplannen te onthullen en de dames te vragen onze bruidsmeisjes te zijn. We beloven dat ze geen bloemblaadjes hoeven te strooien en ze gaan overstag.
Rest de vraag: gaan ze in het wit? You will see :-)

Getuigen Mark

images 1219 juli, een dag met dubbele gevoelens. Vandaag 3 jaar geleden werd mijn moeke begraven. En gesteund door haar goedkeuring heb ik vandaag mijn beste maatje Lex gevraagd één van mijn getuigen te zijn. Een mooi, emotioneel moment voor ons beiden. Blij mee! 20 juli, de vaart zit er in: op naar de volgende “overval”: Roosje komt, niets vermoedend, gezellig naar de wekelijkse markt in Sittard waar ik haar in bijzijn van P vraag mijn “best woman” te zijn. Ongeloof en tranen bij Roos. Ook de hemel huilt: de regen plenst op het marktplein. Amazing!

Getuigen Paulo

images 09Bij een huwelijk horen getuigen. Wij hebben er ieder maar liefst twee. :-) Paulo kiest voor zijn gabber Jan Brons, al meer dan 20 jaar zijn beste kameraad. Om de sexe in balans te houden hoort daar natuurlijk een dame bij, en die vindt hij (Paulo) in Yvonne Deunhouwer: een charmante, altijd goedlachse blondine. Tijdens een verrassingsetentje in Casa Oliveira worden beiden, onder auspiciën van man Chris op een ludieke manier geconfronteerd met de vraag: wil je mijn getuige zijn? Resultaat: een lachende Jan, en Yvonne eerst beduusd en stil, daarna in tranen. Missie geslaagd. Great friends!

Ondertrouw in Beek

images 10We schrijven vrijdag 15 september 2017, het zonnetje schijnt. Het wordt een mooie dag. Vandaag is een bijzondere dag: onze ondertrouw! Als huwelijkslocatie kiezen we niet voor het ongezellige gemeentehuis van Sittard, maar wijken we uit naar de buren: Beek. Keurig aangekleed, ieder in een mooi colbertje melden we ons bij de zeer vriendelijke ambtenaar. Na het zetten van de nodige handtekeningen staan we een half uurtje later weer buiten en is DE datum in de pocket: 28 december 2018 om 14.00 uur is het zover. Er kan getrouwd worden :-)

Restaurant in Silves

images 06We hebben vakantie en zitten in de Algarve: heerlijk! Toch moet er “gewerkt” worden. Vandaag hebben we de feestlocatie vastgelegd. Super blij met onze keuze: een oude quinta gelegen tussen de wijnvelden met een zalig terras, omzoomd met immense ficus bomen (die staan in Nederland op de vensterbank) waar het goed toeven is met een heerlijk glas koele witte wijn uit de eigen wijngaarden en een sublieme cozinha die vol passie haar gerechten met louter locale ingrediënten bereidt. We kijken elkaar aan, super tevreden, en heffen het glas: à saude!

Burgerlijk huwelijk

images 15Alle goede dingen in drieën, zo luidt het gezegde. Dus na de ondertrouw (fase 1) moet er ook voor het eggie getrouwd worden (fase 2). Donderdag 28 december was het zover: in gezelschap van de meiden, onze vier getuigen en hun aanhang, (schoon)broer Erik en schoonzus Christl en een aantal vrienden togen we naar het gemeentehuis in Beek waar we door Floor Kengen in een intieme, eenvoudige maar sfeervolle plechtigheid in de echt werden verbonden. Het was de enige zonnige dag in de hele maand december. En zo voelden wij ons ook: zonnig. Op naar fase 3: de ceremonie in Portugal! ♥ ♥

Trouwringen

images 14Normale mensen trouwen met de "whole package”: wij dus niet. Een verrassing voor de buitenwereld? Ook dat denken we niet. En dus tuften we twee dagen na ons burgerlijk huwelijk naar Maastricht, speurend naar geschikt edelmetaal dat we op 16 juli aanstaande om elkaars vinger kunnen schuiven. Want, hoewel formeel getrouwd, ligt ons gevoel toch echt bij de ceremonie daar: onder een stralende zon in bijzijn van familie en vrienden elkaar het jawoord mogen geven. En daarbij hoort uiteraard ook bling-bling, incluis inscripties Paulo 16-07-2018 en Mark 16-07-2018.
Mede dankzij een meer dan welkome tip van een insider was de speurtocht snel volbracht.

Wat trekken wij aan?

kledingBij een bruiloft hoort natuurlijk ook bruidskleding. Met het oog op zomerse temperaturen in juli hebben we ons hoofd al aardig gebroken over de dan te dragen kleding. Shoppen is niet ons beider hobby, maar we kunnen natuurlijk niet op slippertjes en korte broek verschijnen.
Dus togen we naar Maastricht, Parijs, Milaan en hoera: we zijn geslaagd!
Tipje van de spreekwoordelijke (bruids)sluier: something old, something new, something borrowed, something blue.

Voorbereidingen...

images 17Iedereen heeft het over 'The wedding of the Year'. En dan denk je al snel aan 'onze Harry en Megan' uit de Joe Kee.
Niets wordt aan het toeval overgelaten om daar een onvergetelijke dag van te maken. Maar...dan hebben ze niet gerekend op Paulo en Mark. Ons is ook niets te gek om er onvergetelijke
dagen (één dag is zó 1998) van te maken, en dus hebben we de gemeente Silves opdracht gegeven om de bestrating van het oude centrum
flink aan te pakken, zodat onze dames ongehinderd en ongeschonden met hun 'high heels' de huwelijks ceremonie kunnen bijwonen.
Daarnaast wordt er flink 'hoge-druk-gespoten' zodat ook de gevels er tip top uitzien, en er mooie plaatsjes geschoten kunnen worden.
Plaatjes van 'The Wedding of the Year'. Harry en Megan: "eat your heart out!"

Bachelorparty

images 16Wat is een bruiloft zonder bachelorparty? Dus moesten ook wij er aan geloven: zaterdag 12 mei jongstleden werden we onder valse voorwendselen naar Maastricht gelokt. Voor een zogenaamde barbeknoei ten huize van Mieke en Jorg. We hadden wel 'iets' in de gaten, maar het precieze 'hoe-en-wat', dat bleef zelfs voor ons gissen. En dat valt niet mee als regisseur eigenlijk je tweede beroep zou kunnen zijn, want de regie in handen houden is namelijk héél prettig.
En dus werden we verrast met een 'surprise!' uit 12 keeltjes, een zalig Portugees buffet, lekkere wijntjes (ook een hotelovernachting was voorzien),
gezellige muziek en privé dans van Jan, en geen kers op de taart maar een gesuikerde afdruk van onze snoetjes.
Lieve vrienden: Onvergetelijk! Thanx ♥♥♥

Shop till u drop

images 18

Onze eigen outfitjes voor de Grote Dag hangen al een tijdje in de kast, klaar om straks in Portugal de blits mee te maken. Uiteraard dienen ook onze bridesmaids, Carmen en Raquel die dag te stralen. En dus togen Paulo en Carmen afgelopen dinsdag naar Maastricht om DE outfit te scoren. Van het ene boetiekje naar het andere, passen, foto’s maken en naar Mark sturen die met spit in zijn rug op de bank lag. Maar de naarstige speurtocht werd uiteindelijk beloond: een beauty!
Nu Raquel nog, die heel Lissabon afstruint. Komt goed. Wij zijn nu al trots!

De klok tikt...

images 19

De teller loopt gestaag terug: 22 dagen 22 uren 22 minuten, onze To Do lijstjes worden korter en korter en dan is het echt zo ver. De laatste loodjes, en die wegen - zo hebben we aan den lijve ondervonden - toch echt het zwaarst. We zijn druk druk druk met de beroemde puntjes op de "i", en dan toch wordt je geduld wederom op de proef gesteld door geheel onverwachte "verrassingen" van onze Portugese vrienden, met rode vlekken in de nek en tegensputterende darmen tot gevolg. Maar mede dankzij de nimmer aflatende hulp van onze reporter ter plaatse, Gerard, worden ook die laatste hobbels genomen en kan de Algarve niet meer om ons heen:

♥ ♥ THE WEDDING OF THE YEAR ♥ ♥

Op de Valreep

images 20

Vandaag is het een 'anders-dan-anders-dag': de koffers worden gepakt want morgen reizen wij af naar ........ Portugal!
Geen doorsnee vakantie, en dat maakt het dan ook 'anders-dan-anders'. De laatste dingen nog zes keer checken: trouwringen, trouwkostuum, trouwschoenen en al die extra dingen die je normaliter niet hoeft mee te nemen, want dan beperkt het zich tot louter zomerspul en mag het sjieke kloffie in de kast blijven hangen. Maar we doen het met veel plezier. Dan de laatste wasjes draaien, irrigatiesysteem van de planten op het dakterras voor de zoveelste keer controleren, sleutels van het huis afgeven bij Graca die zo lief is om een oogje in het zeil te houden. En dan, is het daar dat berichtje uit Lissabon waar we zooooo naar uitkeken: Raquel is geslaagd voor haar studie European Studies. Eindelijk rust voor haar na vier jaar ploeteren met een uithoudings- en doorzettingsvermogen waar je 'u' tegen mag zeggen. We zijn super trots! Een mooier begin van onze trip kunnen we niet wensen.

Laatste puntjes op de "i"

images paulo

Vandaag weer op tijd uit de veren: de laatste voorbereidingen en afspraak. Dus duiken we een terras op met WiFi (very Dutch) zodat Paulo de laatste aanpassingen op de website kan doorvoeren. En om 10.00 o’clock sharp hebben we een afspraak met Louisa Ferreira, onze fotografe. We ontmoeten een sprankelende jonge dame, half Engels half Portugees dus dat “bekt” lekker. Ze voelt precies aan wat we graag willen, denkt “uit de doos”, kent de omgeving op haar duimpje. Dit kan niet anders dan een schot in de roos zijn. Louisa: you are lovely!

Sweet memories

images 21

Wat een jaar geleden begon met ‘een paar ideetjes’ voor een bruiloft in het buitenland, resulteerde alweer een week geleden in ‘a dream to come true’. Lieve mensen, wat hebben we genoten van ieders aanwezigheid tijdens ons feestweekend, met als hoogtepunt 16 juli: onbeschrijfelijk mooi! Maar aan alles komt een einde. Ondertussen hebben ook de laatste gasten het mooie Portugal weer verlaten, en zijn ook wij weer thuis. Heeft de wasmachine zijn werk gedaan, de koffers opgeborgen, hebben we onze smokings naar de stomerij gebracht. Mijneren we met ons tweetjes heerlijk na in de trand van: ‘een week geleden stonden we nu met de meiden bovenaan de trap’. Heerlijk, die ‘Sweet memories’. Voor altijd in ons geheugen gegrift!